Uherskohradišťská nemocnice pořídila špičkový digitální rentgen a 44 elektricky polohovatelných lůžek

Foto: Uherskohradišťská nemocnice a.s.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská nemocnice v uplynulých dnech významně modernizovala přístrojovou techniku a vybavení. Na radiodiagnostickém pracovišti mají zdravotníci nově k dispozici prémiový digitální skiagraf a na jednotkách intenzivní péče přibylo 44 nových elektricky polohovatelných lůžek.

Nový digitální skiagraf s vysokým výkonem a kvalitou obrazu nahradil na radiodiagnostickém pracovišti starší rentgenový přístroj, který byl starý 9 let. Nový rentgen zaručuje větší komfort při vyšetření jak pro pacienty, tak pro obsluhující personál.

Mezi největší přednosti digitálního rentgenu se řadí jednoduchá obsluha, vysoká kvalita obrazu, nižší dávka záření a vysoká životnost,“ vyjmenoval hlavní výhody nového přístroje vedoucí asistent radiodiagnostického oddělení František Bartoš.

Zakoupením 44 elektricky polohovatelných lůžek určených speciálně pro intenzivní péči bude pro pacienty zajištěno větší pohodlí i kvalita poskytované péče. Zdravotnickému personálu umožní nová lůžka snadnější a bezpečnější manipulaci s pacientem, díky propracovaným funkcím a vlastnostem také zmírní fyzickou zátěž personálu. Lůžka jsou umístěna na jednotlivých odděleních intenzivní péče a pooperačních pokojích.

Snahou naší nemocnice je neustálá modernizace přístrojové techniky a vybavení, což se nám úspěšně daří. Celkové náklady za nové vybavení v hodnotě více než 16 milionů korun byly v plné míře uhrazeny prostřednictvím fondů Evropské unie,“ dodal ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x