Uherskohradišťská nemocnice shání do svých řad zdravotníky. Lékař s praxí může dostat náborový příspěvek až půl milionu korun

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice se rozhodla přilákat nové lékaře a sestry. Chybějícím zdravotníkům nabízí až statisícové náborové příspěvky.

Nedostatek personálu v českých nemocnicích není žádnou novinkou. Také Uherskohradišťská nemocnice se s tímto problémem potýká, a i když v současné chvíli je stav personálu stabilizovaný, myslí na budoucnost.

Výhled je takový, že nám zaměstnanci spíše budou ubývat, a to ze dvou hlavních důvodů. Jedním je odchod do starobního důchodu, protože populace v nemocnici nám stárne, druhým důvodem je poměrně velká feminizace, kterou v lékařské kategorii máme, takže kolegyně nám odcházejí na mateřskou dovolenou, uvedl ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Největší nedostatek lidí vykazuje především oddělení ARO, jde ale i o oddělení následné péče, rentgen nebo nefrologii. Velký zájem je i o všeobecné sestry, fyzioterapeuty nebo radiologické asistenty.

Já budu hovořit za všechny intenzivní provozy, nejen za oddělení ARO. Potýkáme se s nedostatkem personálu všeobecných sester, jsme teď na spodní hranici, takže bychom určitě uvítali posily. Nebráníme se samozřejmě ani absolventům,“ sdělila staniční sestra ARO Šárka Burešová.

Nemocnice proto rozjíždí velkou náborovou kampaň, jejímž prostřednictvím chce v prvé řadě nalákat zpět lidi z regionu. Na mysli má například absolventy zdejšího gymnázia. O nové pracovníky zabojuje speciálním náborovým příspěvkem. Začínajícím zdravotníkům nabízí částku ve výši až 300 000 korun, lékaři s požadovanou atestací a praxí mohou získat až 500 000 korun.

Víme, že příští rok budou končit právě ty ročníky, ve kterých se na medicínu dostalo 32 studentů z uherskohradišťského gymnázia. Z tohoto počtu studentů chceme co největší díl utrhnout pro naši nemocnici, řekl s úsměvem Petr Sládek.

Náborová kampaň startuje 1. listopadu. Příspěvek ale není určen pro všechny nové lékaře – oddělení, kde nedostatkem personálu netrpí, žádné finanční pobídky nenabízí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x