Uherskohradišťská porodnice má za sebou „úrodný“ rok 2021

V Uherskohradišťské nemocnici se v roce 2021 narodilo rekordních 1 648 dětí. Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V loňském roce zaznamenala Uherskohradišťské nemocnice rekordní počet narozených dětí – na svět přišlo ve zdejší porodnici 1 648 miminek. Oproti roku 2020 je to o 131 novorozenců více. Opět se tak potvrdil trend posledních let, kdy počet narozených dětí v Uherskohradišťské nemocnici kontinuálně roste.

„Jsme moc rádi, že si maminky vybírají naši porodnici. Za jejich vloženou důvěru se jim snažíme za každých okolností poskytnout maximální komfort pro ně i jejich miminka,“ říká primářka Porodnicko gynekologického oddělení Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Soňa Pánková. „V minulém roce u nás rodilo 15 covid pozitivních žen, díky předchozím zkušenostem jsme byli připravení a všechny porody proběhly v pořádku, samozřejmě za dodržení všech epidemiologických pravidel a v izolačním režimu,“ dodává primářka Pánková.

Poslední den v roce přišlo na svět v Uherskohradišťské porodnici 12 dětí. Z celkového počtu 1 642 porodů mírně převažovali chlapci, těch se zde narodilo 836, počet novorozených děvčat byl 812, v šesti případech spatřila světlo světa dvojčata. Nejvíce oblíbenými jmény se u kluků stal Jakub a David, u holčiček vítězily Eliška a Natálie. Mezi méně obvyklými a netradičními jmény se objevili například Tristan, Kajetán, Medea či Bria.

Prvním miminkem roku 2022 narozeným v Uherskohradišťské nemocnici se stala čtyři hodiny po silvestrovské půlnoci Karolínka z Halenkovic. První občan města Uherské Hradiště se narodil 2. ledna chvilku před polednem. Zdravý chlapeček dostal krásné jméno Alois, vážil 3680 gramů a měřil 51 centimetrů. „Termín porodu jsem měla stanovený na 27. prosince, miminko si chtělo asi ještě užít svátky a oslavy nového roku. Vyplatilo se počkat, porod proběhl v pořádku, celému personálu bych chtěla moc poděkovat za skvělou péči,“ sdělila s úsměvem Štěpánka Vlachynská.

Přivítat, poblahopřát a předat dárečky přišel mamince a prvnímu občánkovi osobně starosta města Uherské Hradiště pan Stanislav Blaha.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x