Uherskohradišťská ZUŠka roztančila náměstí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti v pátek odpoledne zaplavily nejen příjemné sluneční paprsky, ale také příval tvůrčí energie linoucí se ze základní umělecké školy. Ta jej totiž spontánně roztančila!

Na procházející uherskohradišťským Masarykovým náměstím čekalo v pátek odpoledne veselé překvapení. ZUŠka tam totiž natáčela flashmob, který s dětmi při distanční výuce natrénovaly učitelky tance.

Jsem moc rád, že být součástí ZUŠky v Uherském Hradišti neznamená jenom chodit do školy, ale znamená to být i součástí toho velkého proudu umění, který se line celým Slováckem. A dnes se na náměstí vylil tento proud umění z celé školy díky tanečnímu oboru,” řekl s úsměvem ředitel školy Jiří Pospíchal.

Hravou choreografii s dětmi secvičila trojice učitelek ve složení Marie Jurásková, Jana Trubačíková a Jarmila Krystoňová. Celý projekt vznikl na základě iniciativy učitelek základních uměleckých škol Zlínského kraje.

Protože jsme pociťovaly potřebu podpořit děti v tanci, tak jsme v rámci spolupráce s ostatními učitelkami vymyslely choreografii, kterou se učily všechny děti ve Zlínském kraji. Dnes probíhá natáčení videa a děti mohou předvést, co všechno se naučily,” uvedla učitelka tanečního oboru Jana Trubačíková.

Celkem se na náměstí sešlo 120 dětí ve věku od 12 do 17 let. Ze všech choreografií se na závěr sestříhá klip, který půjde do světa nejen k rodičům a dětem, ale ke všem fanouškům tance a zábavy. Samotnou choreografii se děti učily od února a její zkoušení bylo poměrně náročné.

Přes distanční výuku, když se na děti díváte jen přes notebook, tak můžete dlouze popisovat a popisovat, ale neopravíte je. Takže až teď v posledních dvou týdnech jsme všechno dolaďovali na sále, aby to bylo tip ťop. Děkujeme také všem rodičům, protože bez jejich podpory by to nešlo,” dodává učitelka tanečního oboru Marie Jurásková.

V blízké době se můžete těšit také na tradiční taneční koncerty, které letos proběhnou ve venkovním prostředí. Absolventi a absolventky vystoupí na Kolejním nádvoří v Uherském Hradišti už 21. června od 18. hodin. Absolventi ze Starého Města budou příští týden natáčet taneční večer, který se odvysílá on-line.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x