Uklízečka kradla jako straka, hrozí jí osm let za mřížemi

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Až osmileté vězení hrozí sedmačtyřicetileté cizince, která ve Zlíně pobývala nelegálně, pracovala jako ukklízečka na černo a ještě kradla. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena už si vyslechla obvinění. Za krádeže nejméně čtyřiceti kusů pracovního nářadí a dalšího zboží z prodejny, kde byla tři měsíce zaměstnaná jako uklízečka, spáchané navíc v době vyhlášení nouzového stavu v České republice, jí v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Žena přicestovala do České republiky v srpnu letošního roku. Po několika týdnech začala bydlet ve Zlíně a pracovat ve zdejším supermarketu. Hned v prvním pracovním týdnu ukradla z prodejny, v níž pracovala, vrtačku a pak v krádežích nářadí pokračovala až do svého zadržení policisty.

„Oznámení o krádežích pracovního nářadí jsme přijali v neděli. Ředitel marketu oznámil, že se v průběhu několika málo měsíců z prodejny ztratilo zboží za více než sedmdesát tisíc korun. Podezření měl právě na cizinku, která tyto prostory uklízela,“ podotkla Kozumplíková.

Policisté ženu po zjištění veškerých okolností zadrželi a převezli do policejní cely. Žena se zpočátku ke krádežím nepřiznala, tvrdila, že ukradla pouze jednu vrtačku. Při prohlídce jejího bydliště ale kriminalisté s policisty z cizinecké policie u ženy našli více než čtyřicet kusů pracovního nářadí – vrtačky, nabíječky, pily, svářečky, rozbrušovačky a další zboží. Zjistili, že žena pobývá a pracuje na našem území nelegálně a že chtěla následující den odcestovat zpět do domovské vlasti. Odcestovat už nestihla.

Žena se ke krádežím nakonec přiznala, policisté dali státnímu zástupci návrh na její umístění do vazby, s čímž soudce okresního soudu souhlasil a policisté ženu převezli do vazební věznice v Olomouci. Odcizené věci policisté vrátili zpět do prodejny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x