Ukradl peněženku a schoval ji do kanálu

ilustrační foto: Policie ČR
OTROKOVICE – Možností, jak si přijít na nějakou tu kačku, je mnoho. Muž, který využil nepozornosti zákazníka v trafice, si ovšem zvolil cestu zločinu. Odcizil totiž peněženku, kterou nakupující odložil po nákupu na pult a zapomněl ji tam.

Když minulý týden vyrazil muž z Otrokovic do trafiky, netušil, že brzy přijde o peněženku s celým jejím obsahem. Jeho nepozornosti při nákupu totiž využil druhý nakupující a odloženou peněženku zkrátka sebral.

Okradený muž brzy zjistil, že mu peněženka chybí a vrátil se zpět do trafiky. Tam díky nainstalovaným kamerám spolu s trafikantkou zjistili, že peněženku i s obnosem 4 tisíce korun odnesl mladík, který stál v řadě za okradeným nakupujícím. Celou věc tak okamžitě oznámili městské policii.

„Hlídka poučila oznamovatelku, aby případ oznámila Policii ČR, která bude případ dále šetřit. Současně hlídka provedla fotodokumentaci podezřelého muže ze zmíněného kamerového záznamu s tím, že provede pátrání v restauracích v Otrokovicích,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Otrokovice Karel Koňařík.

Po krátkém pátrání strážníci skutečně hledaného muže našli v jedné z nejbližších možných hospod.

„Muž přesně odpovídající popisu seděl u občerstvení. Hlídka jej vyzvala k prokázání totožnosti, což učinil platným občanským průkazem. Nervózní muž se dotazoval na důvod přítomnosti hlídky a po několika minutách na dotaz strážníka přiznal, že nalezl peněženku, která však byla prázdná až na několik plastových kartiček. Uvedl, že ji u sebe nemá, ale může ukázat, kam ji odhodil,“ popsal situaci Koňařík.

Do restaurace, kde se lupič nacházel, mezitím dorazila také hlídka Policie České republiky. Společně s mladíkem se tak všichni muži zákona vydali na asi 300 metrů vzdálené místo, kde měl pachatel peněženku odložit.

„Peněženka byla přesně tam, kde muž říkal. Vložil ji pod víko betonového kanálu, kde by ji nikdo nehledal,“ uzavřel Koňařík.

Případ dále šetří Policie České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x