Ukrajinská vlajka vlaje od včerejšího dne před hejtmanstvím i na zlínské radnici

Podporu Ukrajině vyjádřil i Zlínský kraj. Foto: web Zlínského kraje
ZLÍN - Krize, která se odehrává mezi Ruskem a Ukrajinou, není lhostejná ani obyvatelům České republiky. Ukrajinu nejrůznějšími způsoby podporují asociace, spolky i jednotlivci. Na stovkách budov se postupně objevují ukrajinské symboly. Stejně jako na těch ve Zlíně.

Jako výraz solidarity s Ukrajinou byla včera před sídlem hejtmanství vyvěšena ukrajinská státní vlajka. Rozhodla o tom Rada Zlínského kraje. Nyní kraj kontaktuje partnerskou Lvovskou oblast, se kterou má uzavřenu dohodu o partnerství, s nabídkou pomoci.

Modrá a žlutá barva se objevila také před zlínským magistrátem na náměstí Míru. I statutární město Zlín chce vyjádřit podporu ukrajinskému národu během posledních událostí, které narušily svrchovanost a celistvost Ukrajiny.

Ukrajinská vlajka bude vlát i nad Otrokovickou radnicí. „Nezávislost Ukrajiny byla vyhlášena a uznána před více než třiceti lety. Přesto je tato zem dlouhodobě zkoušena a musí čelit tlaku separatistů i Ruské federace. Z událostí posledních dnů mě mrazí. Nedovolme, aby se opakovaly dějinné události roku 1939. Z tohoto důvodu a za stávající mezinárodní situace považuji za samozřejmé vyjádřit plnou podporu ukrajinské svrchovanosti a územní celistvosti v hranicích uznávaných mezinárodním společenstvím,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Ukrajinská vlajka zavlaje na radnici v nejbližších dnech. „Bohužel nemáme vlajku ihned k dispozici, čekáme na její dodání. Jakmile se tak stane, bude vyvěšena. Svůj postoj zatím vyjadřujeme prostřednictvím webových a FB stránek města,“ doplnila starostka. 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x