Unikátní možnost. Kterak si kluby Zlínského kraje mohou pomoci?

Fotbalisté Slovácka v čele s Milanem Petrželou budou chtít Pardubice oloupit o body. Foto: 1. FC Slovácko
ZLÍN, PARDUBICE - Los tomu chtěl, osud tomu chtěl. Prvoligové kluby našeho kraje si ve 29. kole nejvyšší soutěže fotbalistů mohou navzájem pomoci. Anebo si také ublížit. Přitom mají Slovácko už dnes a Trinity Zlín zítra samozřejmě odlišné soupeře. Ale spojitost obou důležitých duelů je pozoruhodná.

Slovácko honí 4. příčku. Ta je vstupenkou do předkola Evropské konferenční ligy a cestou k možnému slušnému finančnímu zisku. Kdo by si nepamatoval na nedávné parádní zápasy s řadou evropských renomovaných týmů…

Chce to maličkost, vyhrát nebo přinejmenším neprohrát na novém stadionu v Pardubicích, přidat předposlednímu týmu na stresu z možného fatálního ohrožení a hodit rukavici sousedům ze Zlína, kteří jsou dosud poslední a moc rádi by z přímé sestupové příčky utekli.

O 24 hodin bude mít tahle mince i druhou stranu. Do Zlína míří fotbalisté Bohemians, ti mají dosud na Slovácko na čtvrté příčce dvoubodový náskok, proti sobě ale tým trenéra Vrby, který hraje o všechno.

Zlín už nemá kam couvnout. Je na samém chvostu šestnáctičlenné tabulky.

„Čeká nás další těžký zápas a věřím, že nám fanoušci přijdou pomoci. Potřebujeme vás, společně to vítězně zvládneme,“ zve příznivce na těžkou prověrku trenér Zlína Pavel Vrba.

Kdyby Zlín sáhl do klokaní bodové kapsy důkladně, jistě by to s radostí kvitovali na Slovácku. A pokud by Svědíkův soubor obral Pardubické, pochvala by letěla pro změnu ze Zlína do Uherského Hradiště.

Jak krásná „rada vzájemné fotbalové pomoci“ jindy stěží smiřitelných.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x