Univerzitní tým amerického fotbalu Zlín Golems hledá nové hráče

Tvrdý, rychlý, silný a týmový. Takový by měl být správný hráč amerického fotbalu.  A že vám některá z požadovaných vlastností chybí? „Nevadí, vše u nás získáte,“ vzkazují hráči Zlín Golems. 

Svět se pomalu probouzí z koronavirové karantény a společně s ním se rozjíždí i sportovní soutěže. Univerzitní tým Zlín Golems se letos chystá reprezentovat svůj kraj ve 2. nejvyšší soutěži v České republice a k tomu hledá hráče.

„COVID-19 nám bohužel trošku zamával se soupiskou. Někteří hráči měli práci a rodinné plány zorganizovány tak, aby pasovaly na jarní sezónu a v červenci a srpnu už nemají prostor pro tréninky nebo zápasy,“ postěžoval si předseda klubu a hráč Marek Nieslanik. V klubu tak z původních 45 hráčů zůstalo jen 30, kteří jsou připraveni naskočit do sezóny a to není ideální. Pauzu si navíc dávají hlavně zkušení matadoři.

Budujeme vlastně nový tým na jádru zkušených kluků. Vrátili jsme se trošku na začátek a trénujeme základy, takže pokud někdo uvažuje o tomhle sportu, je pravý čas,“ zdůrazňuje nový head coach Golemů, Alan Kosniovský.

Kosniovský je jednou z nejúspěšnějších akvizic Golemů pro tento rok. Bývalý quarterback týmu Ostrava Steelers je jedním z veteránů amerického fotbalu v Česku. 21 let zkušeností z nejvyšších soutěží v Česku, Polsku, Německu i na Slovensku a bohaté reprezentační angažmá jsou tou nejlepší vizitkou.

Start nové sezóny je prozatím neoficiálně plánován na polovinu srpna, zájemci budou mít tedy víc jak 2 měsíce, aby se do týmu začlenili a pak pomohli reprezentovat město Zlín i celý Zlínský kraj v tomto sportu.

Tréninky probíhají každé úterý a čtvrtek od 18:30 na Stadionu mládeže ve Zlíně.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x