Urologické oddělení Kroměřížské nemocnice bude školit záchranáře a sestry

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ - Velký úspěch zaznamenalo v uplynulých dnech Urologické oddělení Kroměřížské nemocnice. Po mnohaměsíční přípravě byla ve spolupráci se Střední zdravotnickou školou Kroměříž získána akreditace od Ministerstva zdravotnictví České republiky pro certifikovaný kurz Katetrizace močového měchýře u mužů, serveru Zlin.cz to uvedla mediální poradkyně nemocnice Veronika Slaměnová.

Projekt pomůže absolventům zvýšit jejich profesní odbornost s navýšením kompetencí. Získání dovednosti je významným prvkem pro podporu kontinuity péče.

„Zdravotníci z řad všeobecných sester a záchranářů, kteří úspěšně ukončí kurz, budou moci na základě indikace lékaře zavádět močový katetr u mužů. Aktuálně mohou tento výkon provádět pouze lékaři a všeobecné sestry se specializací,“ vysvětlila vrchní sestra urologie Pavla Drábková.

Nový certifikovaný kurz bude zahájen v letních měsících na Střední zdravotnické škole Kroměříž. Praktická výuka se bude konat na urologickém oddělení Kroměřížské nemocnice, z jehož řad budou také zkušení a erudovaní lektoři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x