Úsek dálnice D55 u Otrokovic je konečně otevřen. Bude zpoplatněn?

Jihovýchodní obchvat Otrokovic je zprovozněn. Foto: televize TVS
OTROKOVICE - 30 000 aut stojících na otrokovické křižovatce už je minulostí. Podařilo se totiž dokončit úsek dálnice D55.

Řidiči se konečně dočkali. Jihovýchodní obchvat Otrokovic je konečně zprovozněn. První dva jízdní pruhy otevřeli silničáři už na konci června, teď už jsou v plném provozu oba jízdní pásy. Řidiče teď nejvíce zajímá, zda bude úsek zpoplatněn.


„Bohužel toto není v gesci Ředitelství silnic a dálnic, ale v gesci ministerstva dopravy, které připravuje příslušnou vyhlášku o zpoplatnění dálničních úseků. Vyhláška je připravená a je momentálně v připomínkovacím řízení. Musíme počkat na rozhodnutí vlády, zda bude tento úsek zpoplatněn, nebo ne. My to nejsme schopni ovlivnit,“ uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic České republiky Radek Mátl.



Do konce roku se bude v tomto úseku jezdit bez poplatku. Zlínský kraj bude usilovat o to, aby ho mohli řidiči využívat bez omezení alespoň do doby, než bude postavena další část dálnice.



„Dálnice D55 má úseky, které se ještě nezačaly stavět, hlavně jde o úsek od Napajedel směrem na Moravský Písek. Dostali jsme informaci, že poslední úsek by se měl začít stavět v roce 2023. Do konce roku bychom se měli ještě dozvědět, kdy začne stavba D49. Děláme pro to maximum, tlačíme na ministerstvo dopravy, protože tuto stavbu ve Zlínském kraji enormně potřebujeme,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic přišla na více než 700 milionů korun. Během ní byly vybudovány čtyři mostní objekty, jedna mimoúrovňová a jedna okružní křižovatka, tři protihlukové stěny o délce téměř 2 km a opěrná zeď. Po kompletní dostavbě dálnice D55 v budoucnu propojí střední, jihovýchodní a jižní Moravu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x