Úterý pro krajské hasiče: požár zahradní kůlny a dvě autonehody

Požár kůlny v Podhradní Lhotě. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hasiči napříč Zlínským krajem si nedali oddych ani v úterý. Zasahovali i jednoho požáru a dvou autonehod.

Tři jednotky hasičů byly v úterý v brzkých ranních hodinách vyslány do Podhradní Lhoty na Kroměřížsku k hlášenému požáru zahradní kůlny s uskladněným dřevem. Po jejich příjezdu byla kůlna celá v plamenech, které se dál šířily na sousedův pozemek, kde zasáhly 8 vzrostlých tújí. Naštěstí se událost obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 8 tisíc korun.

Dopoledne krátce po deváté hodině pak vyjeli k dopravní nehodě profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem. Ke střetu osobního vozidla a dodávky, vezoucí stavební materiál, došlo u obce Bílavsko na Kroměřížsku. Nehoda tak značně omezila provoz po zdejší silnici, kde se tvořily dlouhé kolony.

Po příjezdu hasičů seděla v rozbitém osobním vozidle zraněná posádka. Hasiči oběma mužům poskytli první předlékařskou pomoc. Spolujezdce poté uložili na páteřovou desku a opatrně vytáhli z vozidla ven. Řidič s pomocí hasičů vystoupil sám. Oba zraněné si poté převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Ve druhém vozidle řidič i jeho spolujezdec vyvázli bez zranění.

Dráčka Záchranáčka od hasičů dostalo dnes malé dítě, které bylo účastníkem dopravní nehody. Ke střetu dvou osobních aut došlo na frekventované křižovatce v Otrokovicích. Ve vozidlech jely celkem čtyři osoby. Tři z nich byly nakonec odvezeny do nemocnice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x