Útočníci Klhůfek a Holec pokračují na Lapači. Kdo už v příští sezoně zelenožlutý dres neoblékne?

Pavel Klhůfek bude ve Vsetíně pokračovat i v příští sezoně. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - V uplynulém play-off zářili, nyní oba na Lapači podepsali nové smlouvy. Dvojice útočníků Pavel Klhůfek a Miroslav Holec bude oblékat zelenožlutý dres i v nadcházející prvoligové sezoně.

Pavel i Mira jsou zkušení hráči. Na ledě mezi nimi fungovala vzájemná chemie, což jsme mohli vidět právě v play-off. Jsme rádi, že jsme se s oběma domluvili na další spolupráci,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer VHK ROBE Vsetín Radim Tesařík.

Klhůfek přišel na Valašsko před uplynulou sezonou po třech letech strávených na Slovensku. V základní části odehrál 43 utkání a pomohl týmu 30 kanadskými body. Ještě lépe se mu vedlo ve vyřazovacích bojích, kdy za 15 zápasů nastřádal 10 bodů. Zlínský rodák patřil k oporám, které dotáhly Vsetín až do šestého duelu finále Chance ligy. Nyní na Lapači podepsal smlouvu na novou sezonu s roční opcí.

V momentě, kdy nás posílil Mira Holec, šla Pavlova výkonnost vzestupně nahoru. Dá se říct, že v play-off jejich spolupráce vyvrcholila. Oba podávali výborné výkony. Proto jsme se s trenérem Jirkou Weintrittem dohodli, že by bylo dobře, aby Pavel pokračoval na Lapači i v budoucnu. Jsme rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci,“ těší Tesaříka.

Klhůfek je rád, že může ve Vsetíně pokračovat. „V kabině jsem si vytvořil přátelské vazby se spoluhráči. Ve finále soutěže nám chyběl gól nebo dva a věřím, že pak bychom ten poslední krok do baráže udělali. Jsem přesvědčený, že když budeme držet pospolu, budeme mít v nadcházející sezoně ještě lepší tým než loni. Chceme navázat na práci, kterou jsme tady začali, proto jsem rád, že jsme se domluvili, a zůstávám na Lapači,“ sdělil Klhůfek.

Holec přišel na Lapač výměnou za Daniela Klímka, a okamžitě se zařadil mezi ofenzivní lídry mužstva. Rodák z Písku stihl do startu play-off obléct zelenožlutý dres v devíti zápasech, ve kterých si připsal 11 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích navázal dalšími 13 body a pomohl tým dovést do šestého finálového duelu. Stejně jako parťák z útoku Klhůfek podepsal na Lapači smlouvu na novou sezonu s roční opcí.

Jsem rád, že jsme se dohodli a mohu pokračovat další sezonu na Vsetíně. Věřím, že si společně zase užijeme perfektní atmosféru, která na Lapači panovala v play-off, a že nová sezona dopadne ještě o něco lépe než ta předchozí,“ uvedl po podpisu smlouvy Miroslav Holec.

Miru jsme brali z Třebíče jako zkušeného hráče směrem k play-off. To se nadmíru naplnilo, jeho angažování splnila naše očekávání. Už v play-off byly náznaky spolupráce na další sezonu. Jsme rádi, že jsme se domluvili,“ okomentoval prodloužení spolupráce Tesařík.

Už dříve na Valašsku prodloužili spolupráci obránci Jiří Říha, Ondřej Smetana a Šimon Jenáček a čtveřice útočníků Vít Jonák, Luboš Rob, Daniels Berzinš a Štěpán Bláha. Dále platnou smlouvu uzavřenou již před minulou sezonou mají na Lapači Adam Hořanský a Tom Ondračka.

Naopak někteří hráči z loňského kádru ve Vsetíně skončili. Obránce Ondřej Němec ukončil bohatou kariéru, jiní dali přednost nabídce z vyšší soutěže, od konkurence, nebo si hledají nové působiště.

S některými hráči z loňského kádru jednáme či budeme jednat. Všem klukům, kteří u nás pokračovat nebudou, děkujeme za odvedenou práci, a přejeme jim hodně štěstí v dalším angažmá,“ vzkázal Tesařík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x