Útočník Vecheta přestoupil ze Slovácka do Karviné: Cítil jsem, že už potřebuji změnu

Útočník Filip Vecheta bude v lize hrát za Karvinou. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka dobrovolně přišli o jednoho z útočníků. Jednadvacetiletý forvard Filip Vecheta přestoupil do Karviné, transfer byl dokončen v pátek dopoledne. Znojemský rodák bude v novém klubu nosit dres s číslem třináct.

Po letech ve Slovácku jsem cítil, že už potřebuji změnit prostředí. Mám plno pěkných zážitků, vzpomínek, vyhráli jsme MOL Cup a zahráli si v pohárové Evropě, kde jsme uhráli dobré výsledky. V Karviné jsem jenom krátce, ale zatím je všechno super, s trenérem jsme něco málo už probrali, ale nebylo na to tolik času,“ uvedl Filip Vecheta.

Do Karviné zamířil i díky trenérovi Slezanů Martinu Hyskému, který o něj velmi stál.

Pozici útočníka jsme potřebovali posílit a o Filipa jsme stáli. Věříme, že se mu bude u nás dařit. Teď bude důležitá rychlá adaptace na náš herní styl,“ řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Vytáhlý útočník přišel do Uherského Hradiště v roce 2017 ze Znojma. V mládežnických celcích patřil k nejlepším střelcům a reprezentoval Česko v kategoriích U15 až U21.


Odchovanec Slovácka poprvé nastoupil do ligového zápasu v 16 letech v zápase právě s Karvinou. V nejvyšší fotbalové lize si připsal 81 ligových startů, ve kterých zaznamenal 7 branek.


V této sezoně bývalý mládežnický reprezentant zasáhl do obou utkání Slovácka. Hrál proti Slavii i Mladé Boleslavi. V minulosti Vecheta okusil stáže ve slavných klubech jako jsou Juventus Turín, Bayern Mnichov, Valencia, Fulham nebo Salcburk.

--> --> --> --> -->