Už podruhé během dvou let se stala obětí podvodu. Naletěla údajnému armádnímu lékaři

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍNSKO – Čtyřicetileté žena ze Zlínska se už podruhé během dvou let stala obětí podvodu. Neznámí muži, se kterými se vždy seznámila přes sociální sítě, z ní vymámili víc jak milion korun.

Žena ze Zlínska se poprvé stala obětí podvodu mezi lety 2021 a 2022. Tehdy z ní neznámý muž vylákal 815 tisíc korun. Teď, po roce, přišla od další peníze. Tentokrát minimálně o 200 tisíc korun. Za vším stojí láska k údajnému armádnímu lékaři.

Čtyřicetiletá žena se před rokem seznámila na sociálních sítích s mužem, který jí řekl, že je armádní lékař a zrovna je na misi v Somálsku. Začali si spolu psát a po nějakém čase začala být jejich komunikace intimnější a muž jí sliboval lásku.

„Po několika týdnech ji požádal o peníze, protože se zranil a chtěl z mise odjet. K tomu bylo nutné, aby se vyplatil, ale neměl zrovna k dispozici dostatek financí. Jeho zaměstnavatel ženě umožnil, aby za něj posílala peníze na splátky prostřednictvím digitální peněženky,“ popisuje mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Po několika měsících přišla zpráva o tom, že údajnému lékaři zablokovali účet. Žena mu tak začala posílat další peníze na běžné výdaje. Takto to fungovalo od prosince až do srpna, kdy muž napsal, že jí posílá balík se 100 tisíci dolary a životně důležitými dokumenty.

„Vzápětí přišlo několik apelů od přepravní společnosti o uhrazení různých poplatků za převoz balíku, clo, pokuty a další. Ženě se to po čase začalo zdát divné a šla se poradit s právníkem, který ji nasměroval k podání trestního oznámení na policii,“ říká Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x