Uznávaný zlínský oftalmolog Pavel Stodůlka povede mezinárodní odbornou společnost oční chirurgie

Pavel Stodůlka se stal prezidentem Americko-evropské odborné společnosti očních chirurgů. Foto: Gemini
PRAHA, ZLÍN – Světově uznávaný oční chirurg Pavel Stodůlka ze Zlína se stal prezidentem Americko-evropské odborné společnosti očních chirurgů (AECOS). Poprvé v historii tak v jejím čele usedl lékař z východní Evropy.

Americko-evropská odborná společnost očních chirurgů se více než 10 let věnuje vzdělávání a inovacím v oční chirurgii. Sdružuje špičkové oční chirurgy z univerzitních i privátních pracovišť, zástupce průmyslu, investory a významně přispívá k rozvoji oční chirurgie. Do jejího čela před několika dny vůbec poprvé v její historii usedl lékař z postkomunistické části Evropy.

Zvolení do čela tak významné společnosti, která se podílí na rozvoji oční chirurgie a vzdělávání očních lékařů, je pro mě nesmírnou ctí a zároveň důkazem toho, že česká oční chirurgie je ve světě respektována i mezi těmi technologicky nejvyspělejšími zeměmi,“ uvedl přednosta sítě očních klinik Gemini Pavel Stodůlka.

Z pozice prezidenta společnosti by chtěl nejen předat zkušeností kolegům v rámci pořádaných kongresů, ale také načerpat nové poznatky ve sledování nejnovějších trendů, technologií a postupů, které by sám mohl předat českým kolegům tak, aby se operace zraku staly pro pacienty ještě bezpečnější a komfortnější.

Ve své funkci bych mimo jiné chtěl navázat a udržet vysokou kvalitu kongresů a vzdělávacích činností organizace,“ dodal Stodůlka.

Prezidenta Americko-evropské odborné společnosti očních chirurgů volí evropský výbor, který má 17 členů, přičemž Pavel Stodůlka byl zvolen jasnou většinou.

Pavel Stodůlka je výborný chirurg, inovátor a pravidelně přispívá do odborného programu kongresů AECOS. Ve svém čele tak budeme mít nejen skvělého specialistu, ale také poprvé prezidenta z postkomunistické části Evropy, která byla oddělena od zbytku Evropy a USA do pádu železné opony přesně před 30 lety. Přesto tato část Evropy historicky významně přispívala k vývoji medicíny,“ řekl po jeho zvolení německý oční chirurg a univerzitní profesor Burkhard Dick.

V čele oftalmologické organizace bude Stodůlka působit následující dva roky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x