V areálu KNTB fungují nové kamery a automaty na parkovné. Zaplatíte v nich i regulační poplatky

Foto: KNTB
ZLÍN – Nové kamery u vjezdů a výjezdů, další automaty na parkovné a novinka v platbě regulačních poplatků. To jsou změny, které přinesla úprava parkovacího systému v areálu Baťovy nemocnice.

Nové vjezdové a výjezdové kamery u závorových systémů uvítají především pacienti a jejich doprovod. Návštěvníci totiž už nemusí přikládat do výjezdového terminálu parkovací lístek – kamery dokážou přečíst registrační značku vozidla samy.

Navíc jsme v areálu nemocnice doplnili další dva pokladní automaty, a to u budovy 31 a 48, aby nedocházelo k tlačenicím nebo kolizím u automatu při výjezdu z nemocnice do ulice Zálešná,“ popsal náměstek pro provoz a bezpečnost Krajské nemocnice T. Bati Bohumír Gottfried.

V současné době je tak v nemocničním areálu v provozu celkem pět automatických pokladen, platit v nich lze hotově i kartou.

Výše parkovného se nemění, parkování do 30 minut je zdarma, za každou další započatou půlhodinu řidič zaplatí 20 korun,“ informovala mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.

Novinkou je, že kromě platby za parkovné se mohou v automatických pokladnách hradit také regulační poplatky.

Do konce května mohou pacienti regulační poplatky platit buď na nových místech, nebo ještě v čekárnách u ambulancí, které umožňují pouze hotovostní platbu. Od června to bude možné již pouze u pěti automatických pokladen v areálu,“ doplnila Lipovská s tím, že výše regulačního poplatku je 90 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x