V Baťově institutu vám zamotají hlavu

Foto: zlin.cz
ZLÍN - V Baťově institutu ve Zlíně vám doslova zamotají hlavu. Po dobu letních prázdnin zde totiž hostí herní Festival IQ PLAY.

Pokud raději namáháte hlavu než svaly, je pro vás návštěva Baťova institutu to pravé. Od 1. července zde totiž najdete hry a hračky vzdělávacího charakteru, Montessori pomůcky, hlavolamy, dřevěné i robotické hračky, optické klamy, logické hry a zajímavé stavebnice.


Máme tadytaké spoustu novinek, takže když například lidé vědí o nějaké hře, kterou by si třeba chtěli pořídit, tak tady mají příležitost si ji nejdříve vyzkoušet. Naši lektory jim případně poradí s pravidly,“ uvedla organizátorka Festivalu IQ Play Věra Stojarová.

Herní prostor je členěn na několik zón – jedna místnost je plná logických, společenských a Smart her od Mindok. Ve druhé zóně si mohou hrát především menší děti se stavebnicemi z nejrůznějších materiálů a pro milovníky klasiky je tu připravena zóna deskových her. Samozřejmě tu nechybí ani tradiční ježek v kleci nebo Rubikovy kostky v nejrůznějším provedení.


„Všechny tyto hry podporují logické myšlení, kreativitu a spolupráci. Z vlastní zkušenosti vím, že děti mají na těchto akcích nejraději právě to, že rodiče nebo prarodiče přijdou s nimi a mohou si hrát společně. Právě ten čas strávený s dětmi je perfektní,“ dodala Věra Stojarová.

Festival je otevřen od 1. července do 31. srpna, a to denně od 10 do 18 hodin v přízemí budovy Krajské knihovny ve Zlíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x