V Baťově nemocnici nově vznikne Poradna pro pozůstalé

Foto (ilustrační): KNTB
ZLÍN – V krajské nemocnici začne fungovat Poradna pro pozůstalé. Poradenství budou poskytovat členové Podpůrného a paliativního týmu KNTB, a to na základě předchozí domluvy a bezplatně.

Poradna pro pozůstalé bude sloužit těm, kterým zemřel jejich blízký.

Poradci budou poskytovat emoční podporu a doprovázení v náročné cestě vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka, instrumentální pomoc v podobě informací o uspořádání pohřbu, dávek státní sociální podpory a důchodového pojištění atd. Pomohou zorientovat se v období truchlení a mohou zprostředkovat péči psychologa, sociálního pracovníka, duchovního a mnoho dalšího,“ řekla jedna z členů týmu poradců Michaela Kadlčíková.

Služeb Poradny pro pozůstalé mohou využít dospělí i děti, jejichž blízký umírá či zemřel ve zlínské krajské nemocnici. Poradna bude sloužit v případě potřeby i zdravotnickému personálu.

Poradna pro pozůstalé začne fungovat v 10. pavilonu (ambulance č. 10) od 19. března, a to v pondělí, úterý, středu a pátek v čase 6:30 až 15:00 a ve čtvrtek v čase 7:00 až 16:30,“ upřesnila tisková mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x