V Biskupicích havaroval autobus s 12 cestujícími. Čtyři lidé skončili v nemocnici

Foto: ZZS ZK
BISKUPICE – Ve čtvrtek několik minut před druhou hodinou odpoledne došlo v obci Biskupice na Zlínsku k havárii autobusu, který narazil do zídky u rodinného domu. V autobusu se kromě řidiče nacházelo 12 cestujících, čtyři z nich byli převezeni do nemocnice.

Autobus jel od Kaňovic směrem na Biskupice. Na okraji obce sjel z cesty na chodník a narazil do zídky plotu u rodinného domu. V době nehody se v autobusu podle hasičů nacházelo 12 cestujících a řidič.

Jednu zraněnou ženu vynesli hasiči z vozidla na páteřní desce a předali ji do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Ostatní cestující vystoupili sami,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že řidiče autobusu si do péče vzali hasiči, kteří mu poskytli první psychickou pomoc.

Záchranáři na místě v rámci přednemocniční neodkladné péče vyšetřili a ošetřili celkem pět cestujících. „Naštěstí všichni utrpěli zranění jen lehčího charakteru. Z místa nehody do zlínské nemocnice na úrazovou ambulanci naše posádky poté převezly tři pasažéry a řidiče autobusu,“ uvedli záchranáři na svém webu.

Po nárazu došlo u autobusu k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po silnici odtékající kapalinu zachytávali do sorpčního hadu, dále na místě provedli protipožární opatření,“ pokračovala Javoříková.

V době zásahu byl provoz na okraji obce omezen, hasiči zde usměrňovali dopravu. Pro zbytek cestujících přijel náhradní autobus.

Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x