V blízkosti železničního mostu v Uherském Hradišti vznikne nová cyklostezka

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherskohradišťská radnice má pro cyklisty dobrou zprávu. Už v květnu by měla začít výstavba nové cyklostezky Mojmír, která povede od železničního mostu podél hráze řeky Moravy až do ulice Za Alejí. Stavební práce potrvají přibližně čtyři měsíce.

Výstavba cyklostezky bude rozdělena na dvě části. První začne u železničního mostu, odkud povede přes stávající hráz podél řeky Moravy, ve druhé části pak pod tělesem hráze podél veřejných prostranství a areálu Střední odborné školy Staré Město. Konec trasy bude u Základní školy Za Alejí.

Šířka komunikace bude 3 metry, povrch cyklostezky bude od železničního mostu pokrytý živičným povrchem, za areálem Střední odborné školy pak začne povrch ze zámkové dlažby. Cyklostezka bude nově osvětlena veřejným osvětlením,“ popsala místostarostka města Marcela Čechová.

U výstavby nové cyklostezky půjde o první etapu celé trasy. Druhá etapa, která zahrnuje samotnou ulici Za Alejí a povede až po ulici Husovu, se právě zpracovává.

Budou do ní začleněny výměny povrchů za vodopropustné, úpravy parkování v ulici, realizace chodníku a podobně. Dojít by na ni mohlo v průběhu příštího roku,“ doplnil starosta města Stanislav Blaha.

Nová cyklostezka vyjde na 5 milionů korun, z toho 85 procent pokryje dotace.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x