V Bystřici budou mít novou požární stanici

Foto: HZS ZK
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - V Bystřici pod Hostýnem byla zahájena stavba nové požární stanice, na niž přispěl také Zlínský kraj. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Základní kámen k výstavbě nové budovy požární stanice v Bystřici pod Hostýnem položili zástupci Zlínského kraje, města, Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje i dodavatele.

Na novou požární stanici schválil Zlínský kraj individuální dotací ve výši až pět milionů korun, současně však maximálně devět procent celkových způsobilých výdajů.

„Podporu profesionálních i dobrovolných hasičů považujeme za důležitou součást funkčního Integrovaného záchranného systému. Stávající stanice v Bystřici pod Hostýnem je z roku 1972 a svým rozvržením i velikostí již nevyhovuje dnešním nárokům. Přemístěním na Holešovskou ulici se zlepší možnosti dojezdu jednotky na místa zásahů na území obce s rozšířenou působností i výcvikové podmínky. Obecně dojde ke zlepšení akceschopnosti zásahové jednotky hasičů,“ řekl náměstek hejtmana Radek Doležel, který Zlínský kraj na symbolickém zahájení stavby zastupoval.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x