V centru Uherského Hradiště začne odložená rekonstrukce Růžové ulice

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Odložená oprava Růžové ulice v centru Uherského Hradiště začne už najisto v polovině tohoto měsíce, přesně 17. února. Stavba měla původně začít už v září.

Za týden začne oprava Růžové ulice jako součást revitalizace veřejných uličních prostor v centru Uherského Hradiště. Původní termín započetí prací byl původně konec září.

Loni nám rekonstrukci zbrzdil problém s tzv. dodavatelskými vztahy, to znamená, že dodavatel nám nebyl schopen dodat včas řezanou dlažbu. Tím pádem jsme to museli posunout, protože jinak bychom ulici rekonstruovali uprostřed zimy, což nešlo,“ uvedl místostarosta Uherského Hradiště Jaroslav Zatloukal.

Zhotovitelská firma zahájí stavební práce okamžitě, jakmile to počasí dovolí. To omezí pohyb chodců po komunikaci, proto zhotovitel zajistí přístup pro pěší do všech nemovitostí v ulici.

Začneme v průběhu měsíce února a počítáme s tím, že do letních měsíců by to mělo být hotovo. Jedná se o celkovou rekonstrukci povrchu vozovky, chodníků, doplnění mobiliáře a především vybudování veřejného osvětlení, které v této ulici úplně chybí,“ dodal Zatloukal.

Náhradní svozové místo odpadů je domluveno u telefonní budky knihovny na Masarykově náměstí nebo v ulici Hradební. Jinak bude muset zhotovitel stavby zajistit pomoc při přesunu nádob přes rekonstruovanou část ulice. Město za revitalizaci zaplatí více než čtyři a půl milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x