V Dobroticích hořelo. Zásah hasičům komplikoval hustý kouř uvnitř domku

Požár domku v Dobroticích komplikoval hustý kouř. Foto: HZS Zlínského kraje
KROMĚŘÍŽSKO - Během pátečního dopoledne zasahovalo celkem šest jednotek hasičů v Dobroticích na Kroměřížsku, kde došlo k požáru objektu v zahrádkářské kolonii. V době požáru se uvnitř domu nacházel uživatel, který před ohněm utekl ven do bezpečí. Při tom se zranil. Zranění muže si vyžádalo ošetření a následný převoz posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Postupně se na místě sjeli hasiči ze stanic Holešov a Bystřice pod Hostýnem a dobrovolná jednotka z Holešova. Průzkumem zjistili, že k požáru došlo uvnitř domu v prostoru obývacího pokoje. Hasiči k likvidaci požáru použili dva útočné proudy a do hodiny měli požár pod kontrolou. Muž, žijící v domku, byl velký sběratel. Objekt byl plný různých věcí jako například novin, časopisů, oblečení a krabic. Ty značně komplikovaly samotný zásah uvnitř zakouřeného objektu. Hasiči tak v dýchací technice měli problém se v domě pohybovat a některými místy vůbec projít.

Požár se rychle šířil a zasáhl i mezistropní konstrukci. Velitel zásahu si tak povolal další jednotky, a to ze stanic Kroměříž a Valašské Meziříčí a jednotku z Prusinovic a vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. K rychlejší a efektivnější likvidaci požáru ve střešním prostoru použili hasiči zařízení COBRA.

Po uhašení požáru však práce pro hasiče neskončila. Postupně vynesli ven velké množství uvnitř domu uskladněných věcí a ty prolili ještě vodou, aby zamezili opětovnému rozhoření. Poté se jednotky začaly postupně vracet zpět na své základny.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením zjistil, že k požáru došlo nedbalostním jednáním při užívání tepelného spotřebiče.

Škoda je předběžně vyčíslena na sto tisíc korun. Uchráněné hodnoty na majetku jsou odhadnuty na jeden milion korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x