V hlavní roli alkohol. Strážníci řešili potyčku muže se skupinou bezdomovců

Ilustrační foto
ZLÍN – Městští strážníci ze Zlína měli v posledních dnech opravdu napilno. Ve středu 28. dubna museli zasahovat u potyčky na autobusovém nádraží, do které se zapletl čtyřicetiletý muž a skupinka bezdomovců. V hlavní roli byl opět alkohol.

Krátce před osmnáctou hodinou se na stálé operační centrum MP Zlín obrátil 41letý muž, který uvedl, že byl napaden skupinkou bezdomovců. Na místo tak ihned zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

Ačkoliv strážníci dorazili na místo během pouhé minuty od přijetí oznámení, spatřili oznamovatele v probíhající rvačce s dalšími dvěma muži, kdy již všichni tři leželi na chodníku. Na místo proto přivolali posily a ještě do jejich příjezdu se jim podařilo s použitím donucovacích prostředků potyčku ukončit.

Jak bylo následně zjištěno, různým způsobem bylo v incidentu zapojeno 5 osob ve věku 34 – 59 let. Pro lepší orientaci v dalším popisu události doplňujeme zjištěné hodnoty alkoholu v dechu, které vykázal analyzátor alkoholu v dechu v rozmezí 2,3 – 3,1 promile.

O co tedy šlo? Oznamovatel procházel kolem skupinky sociálně nepřizpůsobivých, kterým měl potřebu sdělovat svá životní moudra. Podle některých se také pochlubil láhví vodky, o kterou se však z nějakého důvodu nemínil podělit. Na to jej někteří z nich odeslali do „teplých krajin“, což si ovšem majitel láhve destilátu z obilného kvasu nenechal líbit a začal kolem sebe rozdávat rány. To si zase nenechali líbit přítomní, kteří mu je začali postupně vracet a v podobném duchu to pokračovalo až do okamžiku, kdy na místo dorazili strážníci.

Kvalifikace protiprávního jednání byla po konzultaci s republikovou policií stanovena jako podezření z přestupků proti občanskému soužití, jichž se dopustili celkem tři osoby včetně samotného oznamovatele.

Incident tak bude mít (spíše teoretickou) dohru v přestupkovém řízení před správním orgánem. Také tato událost se neobešla bez zásahu zdravotnické záchranné služby, která převezla jednoho z účastníků k ošetření do krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x