V Hradišti začínají Dny pro duševní zdraví

Ilustrační foto (Foto: MKUH)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už šestý ročník festivalu Dny pro duševní zdraví začne v Uherském Hradišti v pondělí 5. října. Na programu jsou besedy, přednášky, film i záznam koncertu The Tap Tap, informoval server Zlin.cz mluvčí hradišťských městských kin Jaromír Orel.

Týdny pro duševní zdraví probíhají již tradičně od 10. září do 10. října po celé České republice. V mnoha městech tak mohou lidé navštěvovat přednášky, koncerty, workshopy a filmové projekce týkající se duševního zdraví – například prevence sebevražd a posilování duševního zdraví. V Uherském Hradišti tým odborníků a dobrovolníků připravil již šestý ročník této akce.

Dny pro duševní zdraví v Uherském Hradišti budou zahájeny v pondělí 5. 10. v kině Hvězda krátce před osmou hodinou večerní. Po úvodním slově bude následovat předpremiéra filmu Postiženi muzikou mimořádně doplněná o záznam koncertu The Tap Tap.* Zahájena bude také výstava nazvaná Dimenze duševního zdraví v prostorách kavárny kina, kde bude k vidění do 25. října.

Další programy a akce mají probíhat na Klinice zvládání stresu, v Akropolis, Cafe Portal, v terapeutickém centru Podané ruce, v Čajovně pod kaštany a v Diakonii ČCE Cesta až do soboty 10. října.

„Bohužel s ohledem na vyhlášení nouzového stavu se část programu bude muset přizpůsobit a některé akce i zrušit,“ podotkl Orel a zájemce odkázal na aktualizované informace na facebookových stránkách Dny pro duševní zdraví 2020 nebo na webu http://klinika-zvladani-stresu.cz/akce/.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x