V Kloboukách kvůli karanténě zavřeli školní jídelnu

ZŠ Valašské Klobouky (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Základní škola Valašské Klobouky řeší výskyt onemocnění covid-19 u několika žáků i pracovníků. Vedení se proto rozhodlo zavřít školní jídelnu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„V souladu s pokyny Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se karanténa dotkla některých tříd, také pedagogických pracovníků, především vychovatelek školní družiny, a dále celého personálu školní kuchyně,“ uvedla Zvonková.

Od pátku 2. října proto muselo vedení školy jídelnu uzavřít a hledat cestu k zajištění náhradního stravování. Od úterý 6. října bude žákům polední jídlo poskytováno formou studených balíčků. O opatřeních a postupu škola komunikuje s rodiči prostřednictvím rozhraní EduPage.

„Od zjištění výskytu onemocnění covid-19 koordinujeme veškeré své následné kroky a nastavovaná opatření s krajskou hygienou. Intenzivně komunikujeme s rodiči žáků a informujeme je o připravovaném postupu. V nejbližší době je oslovíme ohledně potvrzení zájmů o zajišťování náhradních obědů,“ uvedla Ivana Sedláková, statutární zástupkyně ředitele.

Škola i nadále mimořádně dbá na dodržování hygienických pravidel. „Všichni pravidelně používáme dezinfekci, respektujeme pravidla pro omezené setkávání dětí a nosíme roušky povinně i na prvním stupni. Věříme, že situaci dobře zvládneme,“ vzkázala Sedláková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x