V kraji se vyočkovalo už přes 110 tisíc vakcín

Od páteční půlnoci se očkování spustí i pro lidi od 60 let. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 113 822 dávek vakcín proti covid-19 bylo ve Zlínském kraji vyočkováno k datu 14. dubna. V současné době se očkuje v 8 očkovacích centrech a v ordinacích praktických lékařů. Vznik dalších očkovacích míst zbude záviset na zajištění dostatečného množství vakcín.

Od počátku očkování bylo do Zlínského kraje doručeno celkem 118 210 dávek vakcín proti onemocnění covid-19. Počet vyočkovaných dávek vakcín k 14. dubnu je 113 822. První dávkou bylo ke stejnému datu naočkováno 80 544 osob, druhou dávkou 33 278 osob.

Aktuálně se ve Zlínském kraji očkuje v 8 očkovacích centrech a nadále se na očkování podílejí také praktičtí lékaři. Je na nás tvořen velký tlak, abychom otevřeli další očkovací centra, což zatím nemůžeme udělat. Potřebujeme mít zajištěné vakcíny pro ta stávající očkovací místa, aby byla plně využita. Vakcíny musíme dodávat také praktickým lékařům, kteří se do očkování zapojili. Očkovací kapacita je v tuto chvíli dostatečná. Očkujeme přes 3 tisíce osob za den,“ informoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš s tím, že kraj otevře další očkovací centra až ve chvíli, kdy jim bude moci garantovat dostatečné množství vakcíny.

Očkování mělo významný vliv na stabilizaci situace v sociálních službách. „V 35 zařízeních pobytových sociálních služeb je aktuálně nákaza covid-19 u 12 klientů a 31 zaměstnanců. Poskytovatelé sociálních služeb ve Zlínském kraji dbají na to, aby své klienty chránili, a vývoj nákazy v zařízeních ukazuje, že to dělají dobře,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí.

V pondělí 26. dubna bude otevřeno také velkokapacitní očkovací centrum v PSG aréně ve Zlíně, které se sem přesune z Krajské nemocnice Tomáše Bati. „Původní záměr byl otevřít toto očkovací místo o týden dříve. K posunu došlo z důvodu nedostatku vakcín. Máme tak alespoň větší prostor pro kvalitní přípravu velkokapacitního očkovacího místa, které musí být perfektně připraveno na nápor zájemců o očkování v příštích měsících,“ doplnil hejtman Radim Holiš

Seznam očkovacích míst ve Zlínském kraji:

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně – pavilon 20 (infekční ambulance v budově plicního oddělení)

Uherskohradišťská nemocnice – budovy P a R ve východní části areálu nemocnice

Kroměřížská nemocnice – hala B na Výstavišti Kroměříž

Vsetínská nemocnice – víceúčelová sportovní hala Na Lapači

Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí – budova nové polikliniky

Luhačovice – Zdravotní středisko

Uherský Brod – Kino Máj

MEDICAL PLUS, s.r.o. – budova Residence Hradební, Uherské Hradiště

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x