V Kroměřížské nemocnici se zvedla velká vlna solidarity se zlínskou zoo

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
KROMĚŘÍŽ, ZLÍN - Obrovská vlna solidarity se zlínskou zoologickou zahradou se zvedla napříč odděleními Kroměřížské nemocnice. Mnohá z nich se rozhodla, že organizaci v této nelehké době finančně podpoří a uspořádala mezi sebou finanční sbírky, serveru Zlin.cz to uvedla mediální poradkyně nemocnice Veronika Slaměnová.

Adoptivními rodiči surikaty a lva se na jeden víkend stalo například ortopedické oddělení, v rámci něhož přispěl na pomoc Zoo Zlín celý personál. Stejnou myšlenku současně zrealizoval také sesterský a pomocný personál dětského oddělení, který za částku 3 500 korun adoptoval zvířat sedm.

„U nás začaly adopce nejprve individuální cestou, kdy jsme se s kolegy a kolegyněmi nezávisle na sobě stali rodiči lva, kiviho, lenochoda, vydry, papouška, žirafy, surikaty a pandy. Poté už jsme jako kolektiv urologie adoptovali slona, a nyní vybíráme peníze na pomoc dalšímu zvířeti,“ vyjmenovala vrchní sestra urologie Pavla Drábková.

Ne všechna oddělení se však rozhodla zlínskou zoologickou zahradu podpořit formou adopce. Například Transfuzní a hematologické oddělení mezi sebou vybralo více než 2 000 korun, které posléze poslalo na účet zoo jako dar. Stejný nápad měl poté i kolektiv Hemodialyzačního střediska, který mezi sebou vybral neuvěřitelných 11 500 korun.

„Peníze jsme zaslali na účet zoologické zahrady s tím, aby s nimi naložili podle potřeby,“ doplnila staniční sestra Miroslava Gregorová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x