V Kroměřížské nemocnici začala největší stavební akce v její historii

Foto: Zlínský kraj
KROMĚŘÍŽ – V Kroměřížské nemocnici byla ve čtvrtek 29. srpna zahájena největší stavební akce v její historii. První vlaštovkou je výstavba severní přístavby budovy A, kde najde zázemí urgentní příjem chirurgických oborů a oční oddělení s vlastním operačním sálem.

Naším cílem je mít moderní nemocnici v každém okresním městě, aby lidé měli zdravotní péči snadno dostupnou a co nejblíže. Tato investice je klíčovým krokem v přeměně areálu Kroměřížské nemocnice,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Stavební práce jsou rozplánovány na následující dva roky, hotovo by mělo být v červnu 2026. Přístavba, která je financována částkou 140 milionů korun z rozpočtu Zlínského kraje, vznikne vedle současné magnetické rezonance.

Severní přístavba, na kterou budou navazovat stavební etapy prakticky do všech světových stran, pro nás znamená začátek záměru směřovat akutní péči do budovy A,“ konstatovala předsedkyně představenstva Kroměřížské nemocnice Lenka Mergenthalová.

Vybudováním přístavby se výrazně zlepší zázemí pro pacienty i personál nemocnice.

Nový urgentní příjem chirurgických oborů výrazně zlepší zázemí. Nové oční oddělení, jehož součástí bude i vlastní operační sál, navíc umožní provádět více vyšetření i operací, a tak snížit čekací dobu pacientů u oční operativy. Současně tím pomůžeme částečně uvolnit prostor a zvýšit kapacitu pro operace i na centrálních operačních sálech,“ uvedla Olga Sehnalová.

Během výstavby začne projektování dalších etap na jihozápadě budovy chirurgických oborů, na jejichž konci bude stát modernizovaná nemocnice zasazená v zeleni.

--> --> --> --> -->