V Leskovci hořel rodinný dům. Obyvatelka skončila v nemocnici, kočky vynesli hasiči oknem

Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO – Ve středu krátce před devátou hodinou večer došlo v Leskovci na Vsetínsku k požáru rodinného domu. Hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

K požáru vyjelo šest jednotek hasičů. Po příjezdu na místo velitel zásahu zjistil, že kouř viděli sousedé, kteří událost oznámili na tísňovou linku a obyvatelce domu pomohli ven ze zakouřeného domu.

Hasiči měli během krátké chvíle požár, ke kterému došlo v přízemí domu, pod kontrolou,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči následně prostory kontrolovali termokamerou, dohašovali skrytá ohniska a odvětrávali hustý kouř, který se linul téměř celým domem.

Žena, která byla v době požáru uvnitř domu a nadýchala se kouře, skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji po ošetření odvezla do nemocnice. Uvnitř domu se také nacházely dvě kočky, které hasiči vynesli ven,“ pokračovala Javoříková.

Podle vyšetřovatele hasičů k požáru došlo ve spíži vedle kuchyně. Příčinou byla technická závada na elektroinstalaci lednice, která se v místnosti nacházela.

Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x