V Ludkovicích hořel rodinný dům. Při zásahu se zranil hasič

Při požáru rodinného domu se zranil jeden hasič. Foto: HZS ZK
LUDKOVICE – V pondělí večer hořel v obci Ludkovice na Zlínsku rodinný dům. Při zásahu se zranil jeden z hasičů, musela pro něj přijet záchranná služba.

V pondělí 1. listopadu před sedmou hodinou večer přijali hasiči zprávu o požáru na dvoře rodinného domu v Ludkovicích na Zlínsku. Požární poplach II. stupně byl proto vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů ze Zlína, z Luhačovic a z Uherského Brodu a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Pozlovice, Luhačovice a Ludkovice.

Požár vypukl ve zděné přístavbě, kde se nacházel kotel na tuhá paliva a sklad dřeva. Oheň se následně rozšířil do zrekonstruovaného neobývaného podkroví. Hasiči začali požár hasit a pohotovostní služba provozovatele rozvodů elektřiny odpojila v části ulice přívod proudu. Po lokalizaci požáru začali hasiči rozebírat střešní konstrukci a pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska požáru.

Při rozebírání konstrukcí došlo ke zranění jednoho profesionálního hasiče, který se propadl stropem. Velitel zásahu si vyžádal příjezd Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Zraněný byl ošetřen a převezen k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně,“ uvedl nadpraporčík Roman Žemlička.

V době požáru byly v objektu tři osoby a jeden pes, nikomu se nic nestalo.

Příčina požáru a výše škody v této chvíli nejsou známy. Na ohledání požářiště pracuje Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x