V Luhačovicích se o víkendu otevíraly a světily prameny

Foto: Milan Mikšík
LUHAČOVICE - O víkendu se Luhačovice oblékly do slavnostního. Jako každý rok se zde otevíraly a světily prameny, které symbolicky zahájily letošní lázeňskou sezonu.

Otevírání pramenů patří každoročně k nejkrásnějším a nejvyhledávanějším akcím v Luhačovicích a ani letos tomu nebylo jinak. I když v sobotu nejen organizátory poněkud potrápilo deštivé počasí, na radosti přítomných to nic neubralo a vše běželo jako na drátkách.

Nešlo by to bez našich dobrovolníků, jako jsou hasiči, dobrovolní účinkující, technické služby a spousta dalších lidí, kteří se kolem toho pohybují. Všem patří obrovský dík,“ uvedl za pořadatele ředitel Městského kulturního domu Elektra Luhačovice Jan Zavřel.

Návštěvníci si tak v sobotu mohli užít stylovou promenádu v dobových kostýmech, přehlídku automobilových veteránů, projížďku na historických bicyklech nebo několik tanečních a hudebních vystoupení. Nedělnímu svěcení předcházela slavnostní mše svatá v Kostele svaté Rodiny. Pak už se průvod vydal k pramenu sv. Josefa, kde se svěcení pramenů ujal místní pastor Jan Ston a kaplan Jan Svozílek.

Připomeňme, že k nejznámějším luhačovickým pramenům patří Vincentka, Aloiska, Ottovka a Pramen Dr. Šťastného. Nově si milovníci Vincentky mohou nabrat více vody než v minulosti, protože voda vyvěrá na dvou místech.

Pokračování článku a velkou fotogalerii od Milana Mikšíka najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x