Honička na hlavním tahu ve Zlíně: nebezpečnou dodávku plnou migrantů musela policie zastavit násilím

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Scénu jako z akčního filmu připomínal včerejší zásah prvosledové policejní hlídky, která na Zlínsku pronásledovala nebezpečně jedoucí dodávku. Ta nejdříve narazila do protijedoucího vozidla a následně ji policisté museli zastavit násilným manévrem na křižovatce v Malenovicích. Zdrogovaná řidička na palubě vozidla převážela sedmnáct migrantů.

Po čtrnácté hodině jsme přijali oznámení od řidiče projíždějícího Bohuslavicemi u Zlína o dodávce se zahraniční registrační značkou, která kličkovala po silnici a ohrožovala ostatní řidiče,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z prvosledové hlídky dodávku podle popisu vypátrali v obci Salaš. Chtěli ji zastavit za pomoci světelných a zvukových výstražných znamení na vozidle.

Žena, která dodávku řídila, naopak zrychlila a svou bezohlednou a rychlou jízdou, při níž kličkovala po silnici, ohrožovala další řidiče,“ pokračovala Kozumplíková.

V Malenovicích řidička narazila do protijedoucího vozidla, ale přesto pokračovala v jízdě. Policisté se proto rozhodli ženu zastavit za pomoci násilného zastavení vozidla.

Žena si po zastavení přesedla na sedadlo spolujezdce, zřejmě chtěla utéct, to se jí ale nepodařilo. Policisté ji zadrželi,“ přiblížila policejní mluvčí s tím, že dechová zkouška byla u ženy negativní, zkouška na přítomnost drog naopak pozitivní.

V nákladovém prostoru dodávky převážela dvaatřicetiletá cizinka celkem sedmnáct migrantů. Na místo nehody byly následně vyslány dvě posádky zdravotnické záchranné služby.

Všichni mohou mluvit o velkém štěstí, když nikoho nebylo třeba transportovat do nemocnice a nehoda se obešla bez zranění,“ informovala mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Policisté migranty zajistili a k dalšímu řízení si je převzala cizinecká policie. Protiprávní jednání podezřelé ženy budou prověřovat kriminalisté.

Žena skončila v policejní cele,“ dodala Monika Kozumplíková.

Situace na několik hodin zkomplikovala dopravu na hlavním silničním tahu Zlínem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x