V Městské galerii Otrokovice vystavuje trojice výtvarníků, k vidění jsou sochy i obrazy

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Petr Horák, René Hábl a Nina Vítková mají v současné době vystavena svá výtvarná díla v Městské galerii Otrokovice. Veřejnost může výstavu s názvem Hádanka dne zhlédnout až do 22. března každý den od 14.00 do 18.00 hodin, kromě pondělků, kdy je galerie uzavřena, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Petr Horák se v Lipnici nad Sázavou vyučil kamenosochařem. Jeho první sochy vznikaly od poloviny devadesátých let a první samostatnou výstavu svých prací uvedl v roce 2003 v hodonínské galerii. V té době žil v Ratíškovicích a od roku 2005 žije a působí v Miloticích u Kyjova. Jeho sochy z milotického, ale i uherskohradišťského sympozia, jichž se zúčastnil, jsou trvale umístěny ve veřejném prostoru.

René Hábl absolvoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a následně Akademii výtvarných umění v Praze. Od poloviny 90. let pravidelně vystavuje obrazy jak samostatně, tak se podílí na nejrůznějších salonech, a jiných kolektivních výstavách.

Nina Vítková absolvovala gymnázium v Holešově. Od mládí se věnuje výtvarné tvorbě. V průběhu let navštěvovala ZUŠ ve Zlíně, kde si osvojila základní grafické techniky. V současné době se kontinuálně věnuje několika tématům, například figurálním kompozicím nebo portrétu. Nejrozšířenějším jejím cyklem je ztvárnění přírodních a krajinných motivů.

Výstavu uspořádal výtvarný spolek Rozumění ve spolupráci s městem a Otrokovickou Besedou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x