V napajedelském muzeu ožívá kouzelný svět Malého prince v interaktivní výstavě Elišky Podzimkové

Foto: Muzeum Napajedla
NAPAJEDLA – Doslova všemi smysly mohou návštěvníci interaktivní výstavy v Muzeu Napajedla vnímat slavný příběh Malého prince. Díky nainstalované aplikaci jim magicky ožije v jejich tabletech nebo telefonech. Netradiční zážitek na cestě do hlubin vlastní fantazie si z expozice odnesou děti i dospělí.

Klasické dílo Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ ožilo v napajedelském muzeu ve výjimečné úpravě. Autorka nového zpracování světoznámé knihy Eliška Podzimková tam vytvořila tajuplný fantazijní svět, který pohltí malé i velké návštěvníky interaktivní expozice.

Je opravdu od 0 do 100 let – možná i víc. Dobré je si vzít s sebou svůj chytrý telefon, protože obrazy, které na stěnách visí, jsou interaktivní a napojené na aplikaci Artivive. Díky telefonu se vám obrazy rozpohybují a rozezvučí. Rodiče si prohlídnou rozpohybované obrazy a děti se můžou projet na liščích odrážedlech, vlézt do stanu Malého prince nebo namalovat zvířátko,“ uvedla vedoucí Muzea Napajedla Barbora Košutová.

Expozice je spojením dokonale zvládnutého kreslířského řemesla, fotografie, moderních technologií a nespoutané představivosti.

Výstavu můžete vnímat všemi smysly, protože to tady voní jak na Islandu nebo v lese a zároveň je přítomen i ten haptický vjem, který můžete vyzkoušet při hledání beránků, můžete si zaházet s kroužky…“ pokračovala Košutová a dodala, že v budově knihovny v Novém klášteře se aktuálně také vystavuje soukromá sbírka knižních vydání Malého prince ve všech možných jazycích a úpravách.

Příběh Malého prince mohou děti i dospělí prožívat v Muzeu Napajedla každý den až do 11. června. Komentované prohlídky pro veřejnost jsou na programu ve čtvrtek 4. a 30. května od 17 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x