V neděli na pouť. V Loukách se kvůli ní uzavře ulice Náves

Louky zvou na pouť. Foto: archiv Educo Zlín
ZLÍN - Místní část Louky zve na tradiční lidovou pouť. Ta se koná na Návsi o první dubnové neděli, tedy 7. dubna v čase od 8 do 18 hodin.

Poutníky čeká kromě slavnostní pobožnosti u kapličky i kulturní program s dechovkou, dixielandovou kapelou a vystoupením dětí. Scházet nebudou kolotoče, stánkový prodej pouťového sortimentu a občerstvení, vystoupení klauna s cirkusovým uměním a mnoho dalšího. Jako každý rok se veřejnosti otevře dokořán místní spolek EDUCO.

Orientační program:

  • 9–16 h – den otevřených dveří ve spolku Středisko rané péče EDUCO Zlín. V plánu je benefiční bazárek hraček, tvořivé dílničky, dobrá káva a domácí buchty,
  • 13–14 h – hudební pásmo dětí z místního lesního klubu i z mateřské školy (nedaleko hasičské zbrojnice),
  • 14–15:30 h – Klaun Pepa povede cirkusové vystoupení a následně otevře cirkusovou dílna pro děti i dospělé,
  • 14–14:30 h – DH Malenovjanka,
  • 14:30–15 h – pobožnostu kapličky,
  • 15:30–18 h – DH Malenovjanka a dixielandová kapela z Hvozdné Záhumení Street Band.

Uzavírka

Organizátoři pouti upozorňují občany, že v souvislosti s jejím konáním dojde k dočasné uzavírce místní komunikace v ulici Náves, a to v době od 7 do 20 hodin. Zároveň se dočasně zruší zastávky MHD. Linka MHD číslo 3 bude v čase uzavírky o něco zkrácena. Trolejbusy s dieselagregátem nebudou zajíždět na svou trvalou točnu, ale odbočí do ulice Záhumení V a otáčet se budou na jejím konci. Trolejbus zastaví v obou směrech na dočasné zastávce na začátku ulice Záhumení V a potom na jejím konci v místě otáčení. Cestující už tento režim znají z minulých let. Na náhradní trase budou umístěny přenosné označníky zastávek MHD s odjezdovými časy. Po dobu úplné uzavírky komunikace nebudou obslouženy zastávky Louky-hřiště, Louky-střed a Louky-točna. Toto opatření se dotkne pěti spojů MHD. Po zbývající části své trasy směrem na Lesní čtvrť budou trolejbusy linky 3 jezdit i v této době podle svých běžných jízdních řádů platných pro soboty a neděle. Po standardní trase až na konečnou Louky-točna pojede v den pouti pouze poslední večerní spoj, který odjíždí ve 21:58 z Lesní čtvrti.

Zdroj: město Zlín

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x