V neděli se bude na Zlín Film Festivalu sportovat

foto: ZFF
ZLÍN – Nedělní dopoledne na zlínském festivalu doslova proběhne ve sportovním duchu. Odstartuje totiž již 7. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+. Na scéně se objeví i filmové klapky.

Nadějní běžci a běžkyně vyrazí v neděli do ulic Zlína. V 10:00 hodin totiž na náměstí Míru odstartuje již 7. ročník Festivalového půlmaratonu MONET +. Ve sportovním duchu se také ponesou rozhovory Vladimíra Korce ve Festival Café. Vyzpovídá například konzultanta a stratéga vrcholových sportovců a olympioniků Víta Šlesingera, ultramaratonce a trenéra běhu Miloše Škorpila, skeletonistku a olympioničku Annu Fernstadtovou, nebo běžkyni maratonu Petru Pastorovou.

Běhat se bude také ve filmu Zátopek, který odstartuje ve 21:30 hodin v letním kině.

Hemžit se to bude i na červeném koberci v Kongresovém centru. Projde se po něm například Jitka Čvančarová, Simona Lewandovská, Josef Trojan, Adéla Elbel, Bára Seidlová, Jan Šťastný nebo Barbora Petrová.

A když už jsme u těch filmových hvězd, sběratelé autogramů jistě přijmou pozvání na autogramiádu do OZC Zlaté jablko. Od 17:00 hodin se zde budete moci setkat s Annou Fernstädtovou, Ljubou Krbovou, Jitkou Schneiderovou, Jiřím Dvořákem a Josefem Trojanem.

Pro děti je na neděli připraven bohatý nejen doprovodný program. Nejmenší můžou doprovodit rodiče do Golden Apple Cinema, kde ve 13:00 hodin začíná film pro děti Detektiv Bruno a o půl hodiny později Lauřina hvězdička. Odpoledne si potom můžete zpříjemnit Vitar show s Michalem ze Školky.

Starší děti, a hlavně teenagery může přilákat například Chyba lásky (od 17:30), Dívka od vedle (od 18:30) nebo Džungle duší (od 20:00), které soutěží v kategorii Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež.

Důležitým bodem v nedělním festivalovém programu je také půlkulatá 25. dražba filmových klapek. Ta proběhne od 13:00 hodin v Kongresovém centru. Porazí letos některá z klapek dosavadní rekord kousku od Libora Vojkůvky, který se v roce 2008 prodal za nepředstavitelných 199 tisíc korun?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x