V noci zmlátil expřítelkyni, přes den kradl oblečení

foto: MP Zlín
ZLÍN – Strážníci Městské policie Zlín měli od loňského podzimu v hledáčku devětatřicetiletého muže, který do Zlína zavítal ze severu Moravy. Setkali se s ním hned několikrát, bohužel vždy kvůli protiprávnímu jednání. Nejčastěji kvůli tomu, že kradl zboží ve zdejších obchodech. Události z minulého týdne, kdy zbil svoji bývalou přítelkyni a pokusil se opět ukrást kalhoty v obchodě, svědčí o tom, že polepšení je v nedohlednu.

Minulou středu 29. května po půlnoci vyjížděla hlídka zlínské městské policie z okrsku Jižní Svahy do ulice Na Honech III. Sídlištěm se rozléhal hlasitý křik a strážníci hned po svém příjezdu zjistili, kdo za ním stojí.

Došlo k násilnému incidentu mezi jednačtyřicetiletou ženou a jejím bývalým přítelem. Příčinou měla být skutečnost, že dotyčná, mimochodem strážníkům také velmi dobře známá pro svá protiprávní jednání, již nalezla zalíbení v jiném muži, což dřívější druh nesl poněkud nelibě. Ve stavu, kdy u něj analyzátor alkoholu v dechu prokázal 1,9 promile a u ní o 1 promile méně, řešili příčiny krachu jejich společně plánované budoucnosti, při čemž padaly facky a trhalo se oblečení,“ popisuje incident zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Když se žena vrátila domů, hodlal se do akce vložit taky její současný přítel. Tomu naštěstí zabránila přítomná hlídka strážníků.

Ve stejný den o necelých 12 hodin později spěchala motorizovaná hlídka městské policie do nákupního centra na náměstí Míru. Mělo zde dojít k napadení pracovníka ostrahy.

Do tří minut byli strážníci na místě a zjistili, že mají co do činění s jim už dobře známým aktérem večerní potyčky. Ten byl zase, nebo možná ještě, v podnapilém stavu a jeho záměrem nejspíš bylo ukrást pánské kalhoty.

Ty si oblékl pod své kalhoty, ale snad při nešikovném pokusu o odstranění bezpečnostního čipu si způsobil krvácivé poranění na ruce. Svoji krev pak začal jako smyslů zbavený utírat do vystavených oděvů, které byly rozházeny všude kolem. Jeho jednání pak vyvrcholilo napadením pracovníka ostrahy, který ho s pomocí dalšího zaměstnance zpacifikoval a předal strážníkům,“ uvedl Janík.

Muž nehodlal svou agresivitu kontrolovat a ta se tak projevila i vůči hlídce městské policie. Strážníci tak museli použít donucovací prostředky. Zuřivec tak zkrotl až s pouty na rukou a putoval k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

„Protiprávní jednání povedeného zloděje a výtržníka bude mít nyní dohru před správním orgánem. Vedle trestu za přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku se zde bude rozhodovat také o náhradě škody ve výši přesahující osm tisíc korun, kterou způsobil v obchodě s oděvy,“ uzavírá Pavel Janík.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x