V Otrokovicích o víkendu startuje historicky první Mistrovství ČR řidičů záchranek

Foto: AK Rallye Zlín v AČR
OTROKOVICE – Areál otrokovické Barumky bude v sobotu 14. května hostit historicky první ročník Mistrovství České republiky řidičů zdravotnických záchranných služeb. Celkem 28 řidičů ze všech koutů republiky se utká ve čtyřech disciplínách: automobilový slalom, jízda zručnosti, přezouvání kola u vozu a test znalosti dopravních předpisů.

Na území České republiky působí 14 samostatných krajských zdravotnických záchranných služeb, jejichž zaměstnanci se setkávají na nejrůznějších vzdělávacích nebo i soutěžních akcích. Všechny jsou ale zaměřené na zdravotnickou část. V této souvislosti napadlo vedení Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, že se ve Zlíně pokusí založit tradici setkání a měření čistě řidičského umění řidičů záchranářů.

Největším přínosem celé akce nebude jen samotné vítězství toho nejlepšího řidiče pro rok 2022, ale také setkání zaměstnanců jednotlivých zdravotnických záchranných služeb z prostředí autodopravy a výměny názorů a zkušeností z oblasti bezpečnosti, nákupu nebo i samotného provozu.

Věříme, že všichni, kdo se akce zúčastní, ze sebe vydají skutečně maximum a pobaví nejen sebe a své kolegy, ale také diváky, kterým chceme nabídnout možnost vidět záchranáře tak, jak je neznají,“ říká ředitel závodu Josef Valenta.

Na jednom místě bude k vidění pestrá přehlídka techniky používané v celé České republice i další zajímavá a málo vídaná vozidla ZZS Zlínského kraje, otočný simulátor Autoklubu ČR, Autoklub Sport Rescue vůz a především budou k vidění napínavé souboje o vteřiny a centimetry.

Formát závodu je jednodenní, začíná se v ranních hodinách administrativními přejímkami, rozpravou a prohlídkou připravených úkolů. Během dne poté na řidiče čekají dva průjezdy slalomovou zkouškou a jízdou na přesnost a po jednom kole výměny kola a testu.

Program Mistrovství České republiky řidičů zdravotnických záchranných služeb:

7:00 hod: prezentace účastníků

8:00 hod: slavnostní zahájení + rozprava

8:20 hod: společné foto

8:30 hod: prohlídka slalomu

9:00 hod: trénink slalom

9:15 hod: 1. jízda na přesnost

9:30 hod: test z pravidel silničního provozu

11:45 hod: 1. slalomová jízda

12:00 hod: 2. jízda na přesnost

12:15 hod: přezouvání na čas

14:30 hod: 2. slalomová jízda

17:30 hod: slavnostní vyhlášení

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x