V Otrokovicích se otevře knihovna na Baťově

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – V Otrokovicích ve středu otevře knihovna na Baťově. Přístupná bude za dodržování stanovených podmínek, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Městská knihovna Otrokovice otevřela hlavní půjčovnu ve středu 29. dubna, pobočku na Baťově veřejnosti zpřístupní ve středu 13. května. „Pobočka knihovny bude zpřístupněna klientům pouze po telefonickém objednání,“ upozornila Stehlíková.

Objednat se lidé mohou na telefonním čísle 576 771 633. „Uvítáme, pokud zájemci o půjčení knih rovnou do telefonu nadiktují knihovnici tituly, o které mají zájem, aby jim je předem nachystala a pobyt v knihovně tak byl omezen na minimum. Pokud tak návštěvníci knihovny neučiní telefonicky, nahlásí je při příchodu,“ uvedla vedoucí odboru školství otrokovické radnice Barbora Šopíková.

Podle ní nebude volný pohyb v knihovně možný. „Jedna osoba si může vypůjčit maximálně pět knih,“ poznamenala Šopíková. Dodala, že během 15 minut bude vstup umožněn pouze třem klientům. Při vstupu do knihovny lidé musí mít nasazeny roušky a k dispozici bude také dezinfekce. „Upozorňuji, že ani v jedné pobočce knihovny zatím nebude umožněno využívání internetu,“ doplnila Šopíková.

Otevírací doba obou knihoven bude v pondělí a středu od 9:00 do 12:00 a odpoledne od 13:00 do 17:00 a ve čtvrtek od 8:00 do 13:00. V úterý a pátek je zavřeno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x