V Otrokovicích se po 23 letech uskuteční maraton, přerušily ho povodně

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Po 23 letech se v Otrokovicích uskuteční maraton, u kterého v minulosti šňůru 26 závodů přerušily povodně. Oddíl TJ Jiskra Otrokovice ho plánuje na neděli 22. března, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Oddíl maraton uspořádá jako Mistrovství Moravy a Slezska a také jako kvalifikaci na Prague International Marathon (PIM) – Mistrovství České republiky. „Navazujeme na 26 ročníků, kdy závod probíhal v ulicích Baťova nepřetržitě od roku 1971 do roku 1996. Tradice byla přerušena povodněmi v roce 1997,“ uvedl člen organizačního týmu Michal Petřík.

Běhat na původním okruhu není podle něj v současných podmínkách možné. „Proto využijeme certifikovaný okruh pro podzimní půl maraton. Na závodníky tak bude čekat necelých 14 okruhů,“ řekl Petřík.

Kromě individuálních běžců se představí i štafety složené ze dvou až 14 běžců. Účastník maratonu pak může rozběhnout štafetě maximálně úvodní čtyři kola. „Věříme, že si tento staronový závod najde své příznivce. Máme na co navazovat,“ řekl Petřík. Podle něj byl závod historicky osmkrát mistrovstvím ČSR a ČR, jedenkrát mistrovstvím ČSSR, konal se i jako mezistátní utkání Československo – Francie – Itálie – Německá spolková republika a byl svědkem mnoha vynikajících výkonů.

Historicky úspěšní byli podle Petříka také otrokovičtí běžci jako Josef Bukovjan, Josef Podmolík, Vlastimil Bukovjan, Petr Bukovjan, Josef Hubáček a další.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x