V Otrokovicích se změní značení linek MHD. Autobusy č. 55 už nebudou rozlišené písmeny

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Od soboty 2. září chystá Dopravní společnost Zlín - Otrokovice změnu jízdních řádů, která bude zahrnovat také přečíslování linek MHD v Otrokovicích. Kromě linky 55 se zde budou nově objevovat také linky 56, 57 a 93. Každá bude mít svou pevnou trasu a jednotlivé směry už nebude potřeba rozlišovat písmeny za číslem linky.

Dosavadní autobusová linka č. 55 v Otrokovicích se od září 2023 rozdělí na několik samostatných čísel linek. Autobusy MHD zde jezdí do několika směrů a na několik různých konečných nebo i nácestných stanic.

Doposud jsme tyto různé varianty linky č. 55 rozlišovali podle písmen přidávaných za číslo linky. Na žádost města Otrokovice nyní přecházíme na přehlednější systém, kdy každá trasa MHD bude mít své vlastní číslo linky. Kromě trolejbusových linek č. 2 a 6 a několika spojů linky č. 70 ze Zlína a kromě dosavadní linky č. 55 budou od září cestující v Otrokovicích používat autobusy označené též linkami č. 56, 57 a 93,“ informoval vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Ondřej Vašulka.

Přehled autobusových linek v Otrokovicích podle jízdních řádů platných od 2. září 2023:

  • Linka č. 55 – pojede od železniční stanice na Štěrkoviště přímou trasou, bez zajíždění do vedlejších směrů, a stejnou trasou zpět. Rovněž spoje z Kvítkovic končící na Štěrkovišti budou označeny jako linka 55.
  • Linka č. 56 – pojede od železniční stanice nebo z Kvítkovic se zajížďkou na zastávku Senior na konečnou Štěrkoviště, v opačném směru pojede přes železniční stanici až na konečnou Kvítkovice-náves. Spoje označené 56h budou zajíždět až ke hřbitovu v Kvítkovicích.
  • Linka č. 57 – pojede od železniční stanice přes Štěrkoviště až na konečnou v obci Bělov a stejnou trasou zpět.
  • Linka č. 93 – bude směřovat od Štěrkoviště na konečnou Kvítkovice-náves se zajížďkou k Základní škole Trávníky; v opačném směru z Kvítkovic se zajížďkou k Základní škole Trávníky a konečnou v železniční stanici.
  • Na konečnou, která měla dosud název Otrokovice-Trelleborg a nově se bude jmenovat Otrokovice-průmyslový areál, budou jezdit spoje linky č. 70g.
  • Spoje jedoucí přes Teplárnu Otrokovice budou nově označovány písmenem „T“ za číslem linky. Podle čísla linky cestující pozná, kde má autobus konečnou:
    • 55T – přes Teplárnu na železniční stanici,
    • 56T – přes Teplárnu do Kvítkovic,
    • 70T – přes Teplárnu do Zlína/na Štěrkoviště,
    • 2T – přes Teplárnu na Štěrkoviště.

Věříme, že si cestující na nové značení linek MHD v Otrokovicích brzy zvyknou a že pro ně bude srozumitelnější než dosavadní stav,“ dodal Ondřej Vašulka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x