V Otrokovicích si připomenuli osvobození města

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Od konce druhé světové války letos uplynulo 75 let a v Otrokovicích si proto už tradičně připomenuli památku padlých vojáků, kteří bránili naši vlast. Památku padlým uctili nejen věncem a kyticí, ale i minutou ticha, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Trvalou připomínkou války a jejích obětí je v Otrokovicích památník se jmény lidí, kteří se konce války nedočkali. Každoročně se u něj na náměstí schází zástupci města, veřejnost a obvykle se připojí i další hosté. „Při letošním půlkulatém výročí jsme měli naplánovanou velkolepější připomínku konce války, ale bohužel jsme od ní museli v důsledku vládních opatření upustit. V současné době se nacházíme v situaci, která je pro nás zcela nová, nečekaná a musíme se s ní vypořádat tak, abychom omezili rizika zejména pro ohrožené skupiny našich spoluobčanů na zdraví a životě. Pandemie koronaviru paralyzovala veškeré hromadné akce a přinutila nás přijmout opatření, abychom nepodporovali její šíření,“ uvedla starostka Hana Večerková, která se u pomníku poklonila padlým hrdinům.

Je podle ní dobré si připomenout některé historické souvislosti, aby se hrůzy války, které si vyžádaly nejméně dvacet milionů lidských životů, nemohly už nikdy opakovat. „A také poděkovat všem válečným hrdinům i obyčejným lidem té doby za jejich odvahu a hrdinství, kterým přispěli k porážce nacismu a obnovení Československa. Proto se každoročně při příležitosti květnového výročí setkáváme před tímto památníkem,“ dodala starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x