V Otrokovicích vystavovali jedinečné autobusy

V rámci Evropského týdne mobility v Otrokovicích vystavili dva autobusy. Foto: DSZO
OTROKOVICE – Druhá polovina září se jako už tradičně nese ve znamení Evropského týdne mobility. V rámci jeho programu se v neděli 19. září v Otrokovicích konala výstava dvou autobusů – historického krasavce ze šedesátých let a moderního bateriového elektrobusu, který je jediný v ČR.

Evropský týden mobility nás vyzývá, abychom se více věnovali udržitelné mobilitě, která je šetrná k životnímu prostředí. A právě důležitým faktorem při jejím prosazování je městská hromadná doprava. Chtěli jsme ji více přiblížit účastníkům nedělní akce určené pro celou rodinu,“ uvedl jednatel DSZO a otrokovický radní Ondřej Wilczynski. Při této příležitosti si mohli dospělí i děti během nedělního odpoledne zblízka prohlédnout na autobusovém nádraží na Baťově modrý historický autobus DSZO Škoda 706 RTO a moderní bateriový elektrobus Škoda 34 BB.

Autobusy typu Škoda 706 RTO jezdily na linkách MHD ve Zlíně a Otrokovicích v šedesátých letech minulého století. Elektrobus Škoda 34 BB pořídila DSZO do svého vozového parku teprve v loňském roce a není bez zajímavosti, že tento model je jediný v celé ČR.

Zájem veřejnosti o vystavené autobusy byl tradičně značný. Někteří účastníci programu Evropského týdne mobility si například zkusili sednout do kabiny řidiče a seznámit se se všemi ovládacími prvky vozů. Jiní se ve starém i novém autobusu fotografovali,“ popsal nedělní vystavení autobusů řidič jednoho z nich Věroslav Horák.

V rámci Evropského týdne mobility se ve středu 22. září uskuteční rovněž tzv. Den bez aut, během kterého bude doprava v trolejbusech a autobusech v celé síti MHD ve Zlíně i Otrokovicích pro cestující po celý den bezplatná. „V Otrokovicích navíc při vystoupení na zastávce Pošta bude cestujícím nabízena snídaně. Těšit se mohou na kávu, čaj a koláče,“ doplnila vedoucí Odboru dopravně-správního Městského úřadu Otrokovice Renáta Krystyníková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x