V Parku Rochus má vzniknout nový přírodní amfiteátr

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na okraji Parku Rochus v místě staré třešňové aleje ještě letos vznikne nový přírodní amfiteátr, který pojme přibližně 400 lidí. Prostor by měl doplnit stávající možnosti skanzenu, kde doposud stabilní místo pro pořádání kulturních akcí chybělo.

„Kulturní akce v Parku Rochus se dnes konají v podstatě v improvizovaných prostorech v blízkosti muzejních expozic. Centrální prostor umožňující vystoupení v rámci kulturních programů s odpovídajícím hledištěm schází. Realizovaný projekt má za cíl tento nedostatek odstranit,“ vyjádřila se místostarostka Uherského Hradiště Marcela Čechová.

Stavební práce, které začnou už v průběhu března, budou zahrnovat terénní úpravy, výstavbu nové komunikace, která bude navazovat na hlavní příjezdovou cestu do areálu, zřízení kabelové přípojky, vybudování osvětlení přístupu a prostoru amfiteátru a provedeny budou také přípravné sadovnické práce.

Do konce měsíce července by pak měla vzniknout samotná zpevněná plocha pro pódium, dvě schodiště, plošiny pro lavice k sezení a mobilní podium. Vše následně doplní parková úprava v okolí amfiteátru. 

„V plánu je, že samotný amfiteátr by měl být z části přírodní – návštěvníci budou sedět na zatravněné ploše, v části hlediště pak bude k sezení využito mobilních dřevěných lavic, které budou uskladněny v blízkém objektu Parku Rochus. Předpokládaná kapacita amfiteátru bude asi 400 míst,“ dodala Čechová.

Celkové náklady pravděpodobně přesáhnou 10,7 milionu korun, Park Rochus ale obdrží dotaci z programu Interreg ve výši 6,7 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x