V pátek skončí výluka na lince 38

Do MHD se vrací víc cestujících. Foto: Zlin.cz
ZLÍN – V pátek 1. října dojde ke zprůjezdnění nové okružní křižovatky Bartošova ulice – Vodní. Výlukový provoz autobusové linky MHD č. 38X bude proto ukončen a linka 38 se vrátí na svou původní trasu.

Zprovoznění nově budované okružní křižovatky Bartošova ulice – Vodní pro silniční provoz umožní od pátku 1. října vrátit trasu autobusové linky MHD č. 38 do její původní polohy.

Autobusy linky 38 budou opět jezdit, jak byli cestující zvyklí v minulosti, a podle jízdního řádu, který na lince dříve platil. To znamená, že zastávka Vodní se vrací na své standardní stanoviště ve Vodní ulici. Přestane fungovat provizorní zastávka Výletní a linka 38 už nebude zastavovat ani na zastávce Čepkov, jak si to vynucovala objízdná trasa. Spojení mezi Baťovou nemocnicí a továrním areálem bude tedy pro cestující rychlejší než v době výluky,“ upřesnil vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Jan Tesař.

Autobusová linka 38 je provozována pouze v pracovních dnech. Spojuje baťovský tovární areál s východní částí města. Některé spoje končí u Baťovy nemocnice, některé zajíždějí po Havlíčkově a Peroutkově nábřeží až do místní části Příluky na točnu Za Kapličkou. Spoje jezdí v přibližně dvacetiminutovém intervalu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x