V polovině prosince se změní jízdní řády

Foto: IDZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - V polovině prosince nastanou ve všech krajích České republiky změny v jízdních řádech. Výjimkou není ani Zlínský kraj, kde budou některé spoje zcela zrušeny, jiné linky naopak vzniknou.

V polovině prosince už tradičně dochází k celostátním změnám v jízdních řádech. Úpravy se dotknou také vlakových a autobusových spojů na linkách Integrované dopravy Zlínského kraje. Díky aktuálním změnám by se mělo především zlepšit propojení s Moravskoslezským krajem a s Jihomoravským krajem na Kroměřížsku.

Letošní změna grafikonu bude v případě železnice viditelná i navenek – vlakové spoje získají číselné označení podobně, jako jsou na ně cestující zvyklí z autobusových linek nebo z hromadné dopravy.

Velkým přínosem by měl být jeden pár nových vlaků v úseku Vsetín – Valašské Meziříčí a zpět v pracovní dny a dva páry v úseku Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm. Ze stanice Zlín-střed nově pojede ve všední dny vlak do Otrokovic, kde bude zajištěn přestup na osobní vlak i rychlík směrem na Přerov a dále.


U spoje č. 341 ze Starého Města přes Bylnici do Vlárského průsmyku se zatím nepodařilo ve vazbě na Slovensko dosáhnout většího rozsahu spojení. Ze strany Slovenska není o rozšiřování železniční dopravy příliš velký zájem. Podařilo se nám ale aspoň zpravidelnit páteční spoje,“ uvedl vedoucí dopravního úseku společnosti KOVED František Brachtl s tím, že několik nových spojů přibude také na autobusových linkách.

Některé nevyužívané autobusové spoje budou naopak zrušeny – konkrétně na lince 120 bude zrušen jeden pár spojů mezi Vsetínem a Zlínem, na lince 249 bude zrušen jeden spoj mezi Holešovem a Hlinskem pod Hostýnem, dále budou zrušeny některé nevyužívané spoje na lince 640 na trase Hošťálková – Kateřinice – Valašské Meziříčí. Linka 150 z Holešova nově nepojede až do Rožnova pod Radhoštěm, ale skončí ve Valašském Meziříčí.

Se všemi změnami, které začnou platit v neděli 12. prosince, se můžete detailně seznámit na webu Integrované dopravy Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x