V pondělí dorazí do Zlína Dominik Hašek a dozvíme se vítěze soutěže Radost tvořit

foto: ZFF
ZLÍN - V pondělí začíná na Zlín Film Festivalu program konference Děti bez hranic ¿. Besedovat o připravovaném filmu Děti Nagana přijede hokejová legenda Dominik Hašek. Své vítěze potom vyhlásí výtvarná soutěž pro děti se zrakovým postižením Radost tvořit. A v parku Komenského se bude natáčet podcast o historii Zlína.

Pondělní program na Zlín Film Festivalu bude skutečně nabytý. Jednou z nejdůležitějších událostí pátého festivalového dne bude již zmíněná beseda Děti Nagana k připravovanému filmu s hokejovou tématikou. Projekt přijedou hokejovým fanouškům představit režisér Dan Pátek, Dominik Hašek a Tom Breton.

V Hotelu Zlín potom proběhne slavnostní vyhlášení vítězů výtvarné soutěže Radost tvořit. Ta je určena pro děti a mládež se zrakovým postižením a seznamuje veřejnost s jejich specifickými výtvarnými projevy.

Dále si nenechte ujít Speciální prolínání. Jde o interaktivní prezentaci Českého hnutí speciálních olympiád. Akce propojuje svět handicapovaných sportovců s našimi vlastními limity.

Co se týče filmového programu, pořadatelé z dlouhého pondělního výčtu snímků doporučují například Comedy Queen (Golden Apple Cinema od 10:40), který ukazuje, že smích je v životě nad zlato. Dále potom Příhody malého Františka (Goldem Apple Cinema od 16:00), které se jistě budou líbit nejen dětem, ale také rodičům. A nesmíme opomenout snímek Shabu (Golden Apple Cinema od 17:30) o tom, jaké můžou být následky nedomyšlených činů.

A co se hraje v letním kině? Na pondělní večer připadne nový český film Mimořádná událost. Diváci se tak dozví, co (ne)dělat, když zůstanete ve vlaku bez strojvůdce.

Setkat se budete moci také s filmovými hvězdami. Na červený koberec na nádvoří Kongresového centra dorazí Arnošt Goldflam, Pavel Nový, Vladimír Polívka, Kristýna Podzimková a delegace k filmům Tajemství pana M, Hello World! a Beanie (Vánoční dobrodružství). Vladimír Kroc na náměstí Míru ve Festival Café vyzpovídá Vladimíra Polívku. A ve Zlatém Jablku proběhne autogramiáda Jana Šťastného, Barbory Petrové, Vladimíra Polívky a Pavla Nového.

Nesmíme zapomenout zmínit ani konferenci Děti bez hranic ¿. Její součástí bude workshop Radikální názory, kde si děti budou moci vyzkoušet, že mít „radikální“ názory o nevinných tématech není tak snadné. Dále workshop Pohybem k sebeuvědomění a sebejistotě ukáže dětem, jak si najít cestu k sebeuvědomění, sebejistotě a sebevědomí a tím posílit schopnost stavět si vlastní hranice vůči druhým a říkat „ne“.

Velmi důležitou součástí konference Děti bez hranic ¿ je také interaktivní diskusní panel Generace ALFA si nezaslouží Béčkovou budoucnost! Jde o odpovědi na otázku, jak děti vnímají témata jako pandemie, válka nebo migrace.

Součástí pondělního programu na Zlín Film Festivalu bude také spousta doprovodných akcí. Podrobnosti najdete na oficiálních festivalových stránkách www.zlinfest.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x