Už dnes se spustí registrace k očkování třetí dávkou

ilustrační obrázek, foto: idnes.cz
ZLÍN – Už ode dneška je otevřena registrace k třetí očkovací dávce proti covid-19. Podmínkou je 8 měsíců od podání poslední dávky.

Třetí dávka očkování je doporučená hlavně seniorům, chronickým pacientům a zaměstnancům ve zdravotnictví a sociálních službách. Přes centrální registrační systém se můžou registrovat zájemci, kteří poslední očkovací dávku dostali nejméně před 8 měsíci.

„Třetí dávky se budou zatím aplikovat v nemocnicích. Výzvu k přeočkování obdrží lidé z ohrožených skupin prostřednictvím SMS. Díky očkování teď nemáme zahlcené nemocnice s vážnými případy covidu,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. Ve Zlínském kraji je s covidem hospitalizováno 11 osob. V Krajské nemocnici Tomáše Bati lékaři pečují o 9 z nich, další 3 jsou v péči zdravotníku ve Vsetínské nemocnici. Jde převážně o pacienty starší 70 let.

Očkování probíhá v 11 očkovacích centech ve Zlínském kraji, z nichž v 9 si můžete nechat podat vakcínu i bez registrace. S očkováním pomáhají i mobilní týmy a praktičtí lékaři. „Na praktické a pediatrické lékaře jsme schopni doručit i minimální množství vakcíny, jsme v tom jediní v republice. Děláme to proto, aby praktici a pediatři mohli s očkováním maximálně pomoci. Za to jim patří velké poděkování. Ve Zlínském kraji naočkovali v poměru vakcíny nejvíce v našem kraji z celé České republiky,“ doplnil hejtman.

Nutno také dodat, že k 15. září bylo ve Zlínském kraji naočkováno přes oběma dávkami 300 127 osob.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x